CHILI - ARGENTINIE

CROSSBORDER SELFDRIVE Wild Patagonia Crossing

Nuttig om weten

Dit programma is enkel boekbaar in de lokale zomermaanden, en tijdens voor- en najaar (september tot 1 april).

Door de regenval en vele zandwegen raak je tijdens de winter geïsoleerd (kans op modderstromen). Bovendien zijn de meeste hotels dan gesloten.

November en Februari zijn de drukste maanden waardoor vroeg boeken aanbevolen is.

Maart en december zijn even aangenaam en een stuk rustiger.

Een GPS-toestel is standaard niet inbegrepen en kan je indien gewenst tegen een toeslag van (ongeveer) $10 per dag bijhuren wanneer je de wagen ophaalt. Ook is het nuttig te weten dat Chileense GPS-toestellen enkel over Chileense wegenkaarten beschikken en je dus geen GPS-signaal hebt in Argentinie. De gratis kaarten die je kan downloaden voor offline gebruik op de app GoogleMaps vormen hierbij wel een prima oplossing. Gelieve bij boeking aan te geven indien je een GPS wenst te huren, deze is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

In Chileens Patagonie kan je als reiziger uitsluitend een basis CDW-verzekering afsluiten.

Omdat het overgrote deel van Patagonie (van Coyhaique / Balmaceda naar Punta Arenas / Puerto Natales) zoals de Ruta 40 en de Carretera Austral onverhard is, biedt onze partner HERTZ geen extra SuperCover-verzekering aan. Deze SuperCover kan je ook niet ter plaatse afsluiten, dus het is aangewezen voorzichtig te rijden en schade aan de wagen (voornamelijk wielen en glas) te voorkomen.

Een SuperCover (allriskverzekering) dient om het eigen risico van een CDW of TP te verlagen of af te kopen. De SuperCover wordt wel aangeboden bij huurwagenreizen tussen Arica (Noord Chili) en Puerto Montt.

Deze rondreis is geschikt voor avontuurlijke reizigers. Je reist door dun bevolkte regio's waar geen of weinig toeristische infrastructuur aanwezig is.

Dagelijks ben je 6 à 8 uur onderweg (inclusief stops).

Verschillende trajecten zijn off-road aan 60 km/u. De twee hoofdwegen op deze reisroute, de Ruta40 en Carretera Austral, zijn immers grotendeels onverhard.

Entreegelden zijn nooit inbegrepen tijdens een selfdrive reis. Je betaald de entree bij aankomst. Richtbudget: ong. €10 à 15 per persoon per park in Chili / €25 à €35 per persoon voor Torres del Paine/Perito Moreno.

Tijdens deze rondreis neem je drie maal een ferry. De tickets zijn inbegrepen voor het traject van Hornopirén naar Caleta Gonzalo, maar niet voor de (korte) overtocht van Caleta Arena naar Puelche.

Van Hornopirén - Caleta Gonzalo

De overzet tussen Hornopirén en Leptepu door de Comau Fjord duurt ongeveer 4 uur. De ferry vaart dagelijks 1x per dag om 10u30 am en 2 keer per dag tijdens de zomermaanden. De Comau Fjord wordt geflankeerd door hoge bergen, steile oevers waardoor de overtocht een schilderachtige excursie op zich is.

Eenmaal uitgestapt in Leptepu, reis je 10 kilometer overland naar Caleta Fiordo Largo, vanwaar je een andere veerboot neemt naar Caleta Gonzalo, een reis van ongeveer 45 minuten door de Reñihue fjord, met indrukwekkende landschappen van densbegroeide inheemse bossen. Bij aankomst in Caleta Gonzalo hervat je de selfdrive langs Ruta60 naar de stad Chaitén. De ferry-tickets worden aangekocht door Atacama. Je dient je twee uur voor vertrek aan te melden aan de pier. Onderweg is er geen telefoon- of internetsignaal.

Van Caleta Arena naar Puelche

De kleine veerboot van Caleta Arena naar Puelche vertrekt elke 30 minuten en tickets dienen ter plaatse aangekocht te worden (niet inbegrepen). De overtocht duurt ongeveer 25 min. Richtprijs: 10.000 CLP (ong. 18 usd)

1/ Een internationaal rijbewijs, in combinatie met een Europees of Belgisch rijbewijs.

2/ Je internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer.

3/ Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven.

Gelieve ons bij reservatie een digitale scan of foto van je rijbewijs en reispas te bezorgen.