CHILI - ARGENTINIE

CROSSBORDER SELFDRIVE Wild Patagonia Crossing

Ontdek Wild Patagonia Crossing in detail

Chili Atacama Reizen Selfdrive Individuele Rondreis4

1-2 Aankomst Santiago

Internationale vlucht naar Santiago de Chile. Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht.

Dag3 Patagonie Selfdrive Rondreis

3 Santiago - Torres del Paine

Een privé luchthaventransfer voor de vlucht naar Punta Arenas, een stad waar voornamelijk afstammelingen van Kroatische pioniers wonen.

Je haalt de huurwagen op en zet koers noordwaarts, door schrale Patagonische steppe landschappen, naar Chili’ s meest iconische nationale park: Torres del Paine.

Rit ong. 5 uur - 355 km

Dag4 Patagonie Selfdrive Rondreis

4 Torres del Paine

Torres del Paine Nationaal Park werd uitgeroepen tot Wereld Biosfeer-reservaat door Unesco en is ong. 242.000 ha groot. Diverse erosieprocessen in de afgelopen tienduizend jaar resulteren vandaag in spectaculaire gletsjers, indrukwekkende granieten rots massieven, steppelandschappen, lengabossen, een gevarieerde fauna (waaronder de Puma) en schitterende natuurpanorama’s. Je vindt er een groot aantal zoogdieren en 4 verschillende vegetatiezones.

Met de huurwagen verken je op eigen ritme de mooiste stukjes van het nationaal park, langs melkblauwe meren, toendra landschappen en besneeuwde bergtoppen.

Met verschillende goed bewegwijzerde paden is Torres del Paine eveneens een must voor wandelaars. Aanraders zijn korte wandelingen naar Laguna Azul, Mirador Los Cuernos, de Salto Grande waterval of Mirador Condor. Sportievelingen willen beslist de dagtocht naar de drie granieten torens ’Base de Las Torres’ niet overslagen, een prachtige trekking van 8 à 9 uur (800 meter stijgen).

Dag5 Patagonie Selfdrive Rondreis Kopie

5 Torres del Paine - Calafate

Vervolg je reis naar El Calafate in Argentinië. Voorzie ong. één uur voor grensformaliteiten.

Rit ong. 4 à 5 uur - 270km

Dag6 Patagonie Selfdrive Rondreis

6 Perito Moreno gletsjer

Op eigen houtje bezoek je met de huurwagen de Perito Moreno gletsjer, voor velen een absoluut hoogtepunt op hun reis. Ondanks het toeristische karakter worden zelfs de meest doorwinterde wereldreizigers er weggeblazen bij de aanblik van de 70 meter hoge krakende ijsmassa die dagelijks met veel gerommel en geraas millimeter per millimeter vooruit schuift. Wie lang genoeg wacht is getuige van afkalvende ijsblokken die op spectaculaire wijze in het azuurblauwe water storten. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Nergens is de confrontatie met pure ijsmassa en verticale ijsfronten zo indrukwekkend!

Dag7 Patagonie Selfdrive Rondreis

7 Calafate - El Chaltén

Vandaag volg je Argentinië ’s beroemdste autoroute, Ruta 40 of La Cuarenta, naar de trekkershoofdstad van het land.

Rit ong. 3 à 4 uur – 214 km

Patagonie Rondreizen Specialist Atacama Argentinie Chili 4

8 Los Glaciares NP & Mount Fitz Roy

Vrije wandeldag. El Chaltén is een gezellig dorpje van slechts enkele straten groot maar door haar ligging aan de voet van de iconische Mt. Fitz Roy trekt Chaltén vanuit de hele wereld wandelliefhebbers en klimmers aan. Zo kreeg het dorp terecht de naam ‘trekkershoofdstad van het land’.

Dagtochten naar o.a. Laguna de los Tres, Laguna Torre en Pliegue Tumbado zijn alvast aanraders. Niet wandelaars kunnen een 3-uur durende boottocht naar de spectaculaire Viedma gletsjer maken (informeer hiernaar bij boeking).

Dag9 Patagonie Selfdrive Rondreis

9 El Chaltén - Lago Posadas

Vandaag staat een lange rit voor de boeg. Je volgt de Ruta 40 verder noordwaarts naar Lago Posadas.

Rit ong. 9 uur – 555 km

Dag10 Patagonie Selfdrive Rondreis

10 Lago Posadas - Puerto Guadal

‘s Ochtens zet je koers naar Bajo Caracoles en Perito Moreno waarbij je voor een laatste keer de legendarische Ruta40 volgt. Bij Paso Rio Jeinemeni steek je de grens over en volg je de oevers van Chili’ s grootste meer: het glinsterende Lago General Carrera naar een gezellige en magnifiek gelegen lodge in het ongerepte district Aysen. Dit is de ideale uitvalsbasis voor de verkenning van het zuidelijke deel van de schilderachtige Carretera Austral, Chili’ s beroemdste autoroute nabij het Patagonia Icefield. Onderweg geniet je van weidse panorama’s over de machtige bergen en de gletsjers.

Rit ong. 380 km - 7 uur (incl. grensovergang papieren)

Dag11 Patagonie Selfdrive Rondreis

11 Lago General Carrera

Vrije dag voor de verkenning van de adembenemende omgeving

Vanuit de lodge kan je verschillende spectaculaire excursies ondernemen. Twee grote aanraders zijn de Jetboat-tour naar de Leones gletsjer (richtprijs: €200 pp) en de ijswandeling op de Exploradores gletsjer (richtprijs: €250 pp en max. leeftijd: 60 jaar). Reservatie van deze excursies aanbevolen bij boeking.

Dag12 Patagonie Selfdrive Rondreis Kopie

12 Lago General Carrera

Een tweede vrije dag voor een wandeling op eigen houtje (of met een gids) naar de Maqui waterval of de Veranda fossielen. Maak zeker ook een schilderachtige rit naar de vele uitkijkpunten langs de Baker rivier. In het dorp Puerto Bertrand kan je (facultatief) gaan paardrijden, kajakken en raften op/rond de Rio Baker met Engelssprekende gids .

Dag13 Patagonie Selfdrive Rondreis

13 Marble Caves - Coyhaique

Rit naar Coyhaique, een kleine stad die door de aanleg van de Carretera Austral in 1980 en de luchthaven Balmaceda uit zijn isolement werd gehaald.

Na een uurtje stop je in Puerto Tranquilo voor bezoek aan de fotogenieke Marble Caves. Gedurende duizenden jaren werd dit sprookjesachtige grottenstelsel uitgehouwen in de witte rotswanden. Het turquoise water zorgt daarnaast voor een prachtig lichtspektakel. Liefhebbers kunnen ter plaatse evt. een boottocht boeken (niet inbegrepen).

Rit ong. 6 uur – 280 km

Dag14 Patagonie Selfdrive Rondreis

14 Coyhaique - El Pangue

Bij het verlaten van Coyhaique, rijd je noordwaarts door het Simpson Nationale reserve. Van daaruit slingert de weg over de Cuesta Queulat, een bergpas die een spectaculair uitzicht biedt op de bossen en valleien in de omgeving.

Alvorens verder te rijden naar je afgelegen verblijf in El Pangue is het een aanrader om een eenvoudige wandeling van ong. 3 uur te maken in het Queulat Nationaal Park. De trail leid je naar de oevers van de lagune Témpanos waar je van een prachtig panorama geniet op de spectaculaire Hangende Ventisquero gletsjer. Al zijn er ook verschillende kortere wandelingen rond de gletsjer beschikbaar.

Reis verder naar El Pangue, een rit van ong. 6 uur - 250km.

Dag15 Patagonie Selfdrive Rondreis

15 Puyahuapi & Queulat Nationaal Park

Vrije dag El Pangue voor verkenning pittoresk dorpje Puyahuapi & Queulat Nationaal Park.

Per boot en wagenbezoek je Puerto Puyuhuapi, een pittoresk vissersdorp met ongeveer 500 inwoners dat als een van de oudste langs de Carretera Austral geldt. Het werd gesticht in 1935 door Duitse immigranten na de Eerste Wereldoorlog en ligt in een spectaculaire fjord. Zoals in een groot deel van Patagonië bood Chili gratis land aan kolonisten met het idee om annexatie door Argentinië moeilijker te maken. De immigranten waagden zich aan de wildernis en bossen moesten plaats maken voor boerderijen.

Vandaag de dag is dit slaperige vissersdorp dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Queulat Nationaal Park en de Termas de Puyuhuapi, gelegen op de oever van de Seno Ventisquero die je enkel per veerbootje kan bereiken. Liefhebbers kunnen hun verblijf upgraden naar het luxueuze kuuroord lodge naast de warmwaterbronnen en genieten zo ook gratis toegang.

Dag16 Patagonie Selfdrive Rondreis

16 El Pangue - Caleta Gonzalo

Rit naar Caleta Gonzalo & Pumalin Nationaal Park (227km).

Het recent uitgeroepen gloednieuwe Nationaal Park van Pumalin herbergt een uitgestrekte wildernis, waar steile bergtoppen en besneeuwde bergpieken overgaan in schilderachtige fjorden en de oceaan. Enkele dunbevolkte en afgelegen nederzettingen worden omringd door groene hellingen met dens begroeide regenwouden.

Dit zeer afgelegen park heeft slechts 3 toegangspunten en regio’s waarvan ééntje voorzien is van (beperkte) toeristische infrastructuur. Vandaag reis je dan ook meteen naar het westelijk deel en het gehuchtje Caleta Gonzalo waar een bescheiden maar knus hotelletje ligt.

Dag17 Patagonie Selfdrive Rondreis

17 Pumalin Nationaal Park

Vrije dag voor verkenning Pumalin Nationaal Park. Het park beschikt over een waaier aan eenvoudige en pittige wandelpaden die leiden naar watervallen, hoge vulkanen, en dichtbegroeid regenwoud. Kajakkers kunnen de fjorden van Comao en Reñihué verkennen, waar vaak dolfijnen, zeeleeuwen en zelfs walvissen gespot worden.

Dag18 Patagonie Selfdrive Rondreis

18 Door de fjorden naar Hornopirén

Een prachtige schilderachtige reis brengt je vandaag dwars door de ruige en extreem afgelegen wildernis van Pumalin naar het noordelijke toegangspunt, de stad Hornopirén.

Je verlaat Caleta Gonzalo en neemt de ferry door de Reñihué naar Fjordo Largo waar je een frisgroene pas overland oversteekt en de grindweg volgt naar Letepu. Hier scheep je opnieuw in op de ferry die je door het Cholgo kanaal en de Comau fjord naar Rampa Pichanco brengt. Van hieruit slingert de Carretera Austral verder naar het verblijf in Hornopirén.

Dag19 Patagonie Selfdrive Rondreis

19 Hornopirén - Petrohué

Na het ontbijt zet je de reis verder naar een piepklein gehuchtje (181 km), Petrohué, via de schilderachtige fjorden van Reloncavi Sound.

Bij aankomst passeer je aan de impressionante gelijknamige watervallen en geniet je van de unieke locatie van het hotel, aan de oevers van het Lago Todos los Santos en aan de voet van de Osorno vulkaan.

Dag20 Patagonie Selfdrive Rondreis

20 Vicente Pérez Rosales Nationaal Park

Vrije dag voor de verkenning op eigen houtje van het Vicente Pérez Rosales Nationaal Park, Chili’ s oudste nationale park. Verschillende wandelpaden (eenvoudig tot pittig) leiden je door immense regenwouden naar o.a. de Petrohué watervallen, de vulkanen Tronador en Osorno, en het Lago Todos los Santos, het mooiste meer van het merengebied. Ook de moeite zijn de Puntiagudo vallei en de Cayutúe vallei.

Dag21 Patagonie Selfdrive Rondreis

21 Puerto Montt - Santiago

Rit naar Puerto Montt airport (80km) waar je de huurwagen inlevert op de luchthaven. Vlucht naar Santiago en privé hoteltransfer.

Dag22 Patagonie Selfdrive Rondreis

22-23 Terugreis

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar België. Einde van de reis.