PERU

TREKKING Alpamayo circuit

Oog in oog met de Alpamayo (5947m)

ALPAMAYO PEAK 06:07 AM - 08°52.75′S 77°39.22′W

NUTTIG OM WETEN

Van Mei tot oktober heb je doorgaans zonnig en stabiel weer in de Centrale Andes maar is ook een stuk drukker. Indien je voorzien bent van een degelijke wandel- en kampeeruitrusting of geen zware beklimming onderneemt kunnen trekkings het hele jaar door gemaakt worden aangezien het weer in de bergen voortdurend verandert maar de sneeuwgrens de wandelpaden bijna nooit belemmerd. 

Het hele jaar door overdag gemiddelde temperaturen rond de 20°C. ’s Nachts zakt het kwik stevig. Van juni tot augustus kan het vriezen. Hou rekening met het regenseizoen dat een piek bereikt in januari/februari en maart. Een voordeel van een trekking tijdens het laagseizoen is de afwezigheid van grote groepen toeristen.

Beklimmingen onderneem je idealiter in het droge seizoen (mei tot oktober). De beste maanden zijn mid-juni en juli. Dan is er minder wind en ligt de sneeuw stabieler.

Deze reis situeert zich op hoogtes tussen de 3000 à 4850 m. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn immers zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon. 

Tijdens de trekking wordt de bagage en kampeermateriaal gedragen door lastdieren. Zorg voor een compacte duffelbag waarin je zaken als slaapzak, matje, verse kleren, e.d. meegeeft. Je ziet de bagage terug op de kampplaats en wandelt met dagrugzak van ongeveer 30l à 40l. Een foam slaapmatje is inbegrepen, een slaapzak neem je zelf mee. Op meerdaagse trektochten is er geen elektriciteit, ook geen generatoren. Neem reserve batterijen mee voor je fototoestel. 

De hotelovernachtingen zijn inclusief alle ontbijten. Tijdens de acclimatisatiedagen is een lunchpakket inbegrepen. De trekking gebeurt in volpension.

Vrij zware trekking in hooggebergte. Technisch niet moeilijk maar ervaring met hooggebergtetrekking is noodzakelijk. Dagelijks 6 à 7 uur wandelen over verschillende hoge passen, de hoogste ( Paso los Cedros / Cullicocha) ligt op 4850m. Ter voorbereiding voorzien we 3 acclimatisatiewandelingen en 2 nachten op 3600m hoogte.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en Engelssprekende UAIMG gidsen, onze basecamp in Huaraz is 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig.