PERU

TREKKING Alpamayo circuit

Oog in oog met de Alpamayo (5947m)

ALPAMAYO PEAK 06:07 AM - 08°52.75′S 77°39.22′W

BEKIJK HET ALPAMAYO CIRCUIT IN DETAIL

Atacama Peru Reizen Lima3

1 Aankomst Lima

Bij aankomst in Lima word je opgewacht en naar het hotel gebracht.

Cordillera Blanca6 Peru Reizen Atacama

2 Lima - Huaraz

Je wordt opgehaald aan het hotel voor een transfer naar het busstation waar je per comfortabele bus van Lima naar Huaraz (3050m) reist, een rit van ong. 8 uur. Lunchpakket is inbegrepen. Overnachting in Huaraz.

Atacama Peru Reizen Chavin De Huantar

3 Chavin de Huantar ruïnes

Privé dagexcursie naar de archeologische vindplaats Chavin de Huantar (3140 m) op de oostelijke hellingen van de Cordillera Blanca. Het centrum van dit complex bestaat uit een aantal ceremoniële, U-vormige piramidale gebouwen die op terrassen staan. Opvallend zijn de monsterachtige afbeeldingen op de beeldhouwwerken, al zijn wetenschappers er nog niet in geslaagd om de geheimen van de Chavin-cultuur te ontraadselen. 

Atacama Nevado Negra Peru Reizen

4 - 5 Cordillera Negra & Laguna Churup

Twee dagen actieve acclimmatisatie. Vanuit Huaraz (3050 m) neem je samen met je gids de bus naar Punta Callan (4200m) voor een rustige 3-uur durende dagwandeling in de Cordillera Negra met enkele spectaculaire panorama’s op de Cordillera Blanca. In de late namiddag transfer naar een sfeervolle guesthouse op 3600m waar je twee nachten blijft. De tweede dag privé vervoer naar het dorpje Pitec op 3850m waar je een 3-uur durende tocht in lijn over rotsig pad naar het mooie Laguna Churup op 4350m aanvat. Onderweg geniet je van mooie berglandschappen op het centrale deel van de Cordillera Blanca. Retour naar Pitec en transport naar de guesthouse.

Cordillera Blanca4 Peru Reizen Atacama

6 Huaraz – Hualcayan

Na het ontbijt retour naar Huaraz waar je met de voorbereidingen voor trekking start. Na de middag transfer van 5 à 6 uur naar het startpunt van de trekking. Bij aankomst in Hualcayan (3100m) wordt het kamp opzet.

Atacama Peru Reizen Alpamayo1

7 - 8 Alpamayo trek

Op dag 7 een overwegend stijgende tocht naar het kamp Wishcash op 4330 m. Wie nog voldoende energie heeft kan een eindje verder wandelen naar een schitterend uitkijkpunt over het Yanacocha meer, dramatische kliffen en vergezichten op de besneeuwde toppen van Milluacocha, Pilanco en de Cordillera Negra.

Op dag 8 trek je richting Ruina Pampa. De eerste pas is meteen de hoogste: Paso los Cedros of Cullicocha, op 4850 m. Na een steile rotsige afdaling naar Osoruri volgt een tweede pas op 4750m bij Vientuna. Een steile afdaling door de schilderachtige vallei Quebrada los Cedros brengt je naar het kamp bij de herdersnederzetting Alpamayo op 4100m met uitzichten op  de Pilanco en Alpamayo.

Dagelijks 6 à 7 uur wandelen

Atacama Peru Reizen Huaraz Jancarurish

9 - 10 Alpamayo trek

Op dag 9 een geleidelijke klim van 3 à 4 uur langs de oevers van de Alpamayo rivier naar het kamp Cruze Alpamayo op 4200m. Onderweg mooie uitzichten op de toppen Tayapampa, Jancarurish, en de Alpamayo. Liefhebbers kunnen na de middag nog een lusvormige wandeling maken naar Laguna Jancarurish die je bereikt na een stevige klim van ong. 1 uur over een hoge morene. Het fel turquoise gletsjermeer met aan de horizon de Alpamayo piek vormt ongetwijfeld een van de meest schilderachtige zichten van de tocht.

Op dag 10 voorzien we een rustdag. Liefhebbers kunnen een 6 uur durende tocht naar Alpamayo basecamp maken (4520m).

Cordillera Blanca2 Peru Reizen Atacama

11 - 12 Alpamayo trek

Op dag 11 overbrug je twee vrij toegankelijke passen. In de vroege ochtend een geleidelijke klim naar de Cara Cara pass op 4850m. De tweede pas ligt op 4750 m bij Mesapata. Je sluit af met een steile afdaling van 1 ½  uur naar de Safuna rivier en Huilca waar je het kamp opzet (4200m). Onderweg mooie uitzichten op de Pucajirca (6050m).

De tocht naar Janca pampa geldt als één van de spectaculairste trajecten van de trekking met verschillende landschappelijke contrasten. Je wandelt langs queñual bossen, grillige rotsmassieven en kliffen, alpiene valleien met wilde paarden en hangende gletsjers. Na de col op 4600m daal je af naar het kamp op 3600m vlakbij de nederzetting Janca pampa. De authentieke en kleurrijke lokale bevolking zorgt voor een sfeervolle avond.

Duur wandeling: 5 à 6 uur op dag 11, 6 à 7 uur op dag 12.

Atacama Peru Reizen Huaraz1

13 - 14 Alpamayo trek

Op dag 13 een rustige tocht naar de pre-Inca ruines van Yaino. Tweede nacht in kamp Jancapampa.

Lang talrijke authentieke kleurrijke nederzettingen gaat het de volgende dag naar Quisuar. Na ongeveer 1  uur wandelen een steile afdaling naar de Jancapampa vallei met uitzichten op de Pucajirca en Taulliraju naar Jancapampa en Pingospampa op 4120m. Vervolgens 3 uur stijgen naar de Tupa Tupa pass op 4400 m en afdaling naar het kamp op 3950m gelegen aan het Huecro cocha meer.

Duur wandeling: 5 à 6 uur op dag 13, 6 à 7 uur op dag 14.

Atacama Peru Reizen Huaraz Santa Cruz

15 - 16 Alpamayo trek

Een schilderachtige wandeling naar Paria via o.a. het Huecrococha meer op 3750 m en de Alto Pucaraju pass op 4650 m waar je van sublieme vergezichten geniet op de 5830m hoge Taulliraju. Na een steile rotsige afdaling bereik je het kamp Paria op 3800m.

De laatste dag van de trekking daal je af door de Huaripampa Vallei naar de dorpen Huaripampa en Vaqueria (3800m). Per bus verder naar portachuelo de LLanganuco aan de Portachuelo pass op 4767m, voor een adembenemend uitzicht op de Huascaran Norte (6650m), Huascaran Sur (6768m), Huandoy (6395m), Chopicalqui mountain ( 6354m) Nevado Pisco (5752m), Pyramid (5885m) en Chacraraju (6112m). Tot slot een afdaling van 3 à 4 uur door de vallei naar Yungay waar het busje klaarstaat voor de privé transfer naar je hotel in Huaraz.

Dagelijks 6 à 7 uur wandelen.

Cordillera Blanca5 Peru Reizen Atacama

17 Huaraz - Lima

Transfer naar het busstation en per comfortabele bus reis je terug naar Lima. Transfer naar het hotel.

Peru Reizen © Helen De Meyer

18 - 19 Vertrek Lima

Transfer naar de luchthaven van Lima. Aankomst Brussel of Amsterdam de volgende dag.