PERU

VERLENGING Salkantay trekking

5-daagse tocht naar Machu Picchu. Het N°1 alternatief voor de Inca Trail

Reisprogramma

ONTDEK DE SALKANTAY TREKKING IN DETAIL

Salkantay Trekking Peru Reizen3

1 Soraypampa – Pampa Salkantay

Duur wandeling: 5 uur | 12 km (eenvoudig)

Transfer naar Mollepata waar je nog een laatste voorraad water, snacks of een regenponcho kan kopen. Verder het startpunt van de Salkantay trekking bij Challacancha (3200m) waar de hoofdbagage op de paarden wordt geladen. Met een dagrugzak stijg je via eucalyptusbossen langzaam 2 uur naar de lunchplek Soraypampa (3700m), een gehuchtje geperst tussen besneeuwde pieken waaronder de Salkantay. De lucht wordt merkbaar ijler. De meeste trekkers slaan hier hun kamp op maar wij wandelen nog 3,5 uur verder en kamperen op de rustige Pampa Salkantay (3950m).

Salkantay Trekking Peru Reizen6

2 Salkantay Pass - Colpapampa

Duur wandeling: 8 uur | 15 km (pittig)

De spectaculairste dag van de trekking start met uitzichten op de Cordillera Vilcanota. Een stevige klim brengt je langs afgelegen herdersdorpjes en rotsig traject van 3950 naar 4600m over de Salkantay pass, meteen het koudste en hoogste punt van de trekking. Een lange afdaling naar Huayracmachay (3800m) waar je stopt voor de lunch. Na de lunch verder dalen naar Colpapampa (2890m) waar je overnacht in een warm en subtropisch klimaat.

Peru Reizen Salkantay

3 Lucmabamba

Duur wandeling: 6 uur | 11 km (eenvoudig)

Vandaag een heuvelende dagtocht zonder al te grote hoogteverschillen door frisgroene hoogtejungle, langs orchideeën, kolibries, wilde bergrivieren en watervallen, avocado boerderijen en bananenplantages. Lunch wordt geserveerd in een traditionele koffieboerderij. Je volgt de steeds breder wordende Rio Santa Teresa door een spectaculaire vallei naar Lucmabamba (2500m) waar het kamp wordt opgezet. 

Salkantay Trekking Peru Reizen4

4 Santa Teresa vallei – Aguas Calientes

Duur wandeling: 3 uur | 6 km (eenvoudig)

Tijdens de laatste trekkingsdag volg je de Rio Santa Teresa naar het gelijknamige dorp (1800m) waar we een rustige rondleiding voorzien op een koffieboerderij met een heerlijk kopje koffie. Facultatief kan je daarna een ziplining tour doen in de vallei. Na de middag 3-uur durende wandeling langs de waterkrachtcentrale Hydro Electrica en de spoorweg naar Aguas Calientes (2000m), het dorp aan de voet van Machu Picchu, waar je overnacht in een eenvoudige 3* hotel.

Liefhebbers kunnen vandaag een omweg wandelen via de Llactapata ruïnes (2700m), voor een exclusief uitzicht op Machu Picchu, Huayna Picchu en Machu Picchu mountain (wandeling h/t: 5 à 6 uur + 3 uur naar Aguas Calientes).

Machupicchu Peru Reizen

5 Machu Picchu

Met een ligging tussen 2 steile bergen, op een hoogte van 2430 meter én op de grens tussen de mistige evenaarswouden en de hoge Andes is Machu Picchu het meesterwerk van de Inca beschaving. Dit laatste toevluchtsoord werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daardoor niet vernietigd. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Je wordt opgewacht door de gids aan het hotel en neemt de shuttlebus naar de ingang van Machu Picchu. 

We voorzien een korte rondleiding van ong. 2.5 uur met Engelssprekende gids alsook voldoende vrije tijd voor wandelingen naar de Inca-brug of de Zonnepoort Inti Punku. Mits supplement kan je onder begeleiding ook Huayna Picchu of Machu Picchu mountain beklimmen voor unieke uitzichten op de site en haar omgeving. Terugkeer naar Ollantaytambo of Cuzco voor overnachting.

(*) Deze excursie is enkel inbegrepen tijdens de Minitrip aangezien de uitstap naar Machu Picchu in de meeste rondreizen inbegrepen is.