PERU

HIGHLIGHTS Tambo Inka

Kennismakingsreis Zuid-Peru o.b.v kleinschalige sfeervolle hotels

MACHU PICCHU - 09.51 AM

NUTTIG OM WETEN

De ideale reisperiode voor de Zuid-Peru valt van mei t.e.m oktober. Tijdens onze zomermaanden (Juni tot augustus) is het warm (20°C) en helder in de Andes. ’s Avonds kan het snel afkoelen, soms tot het vriespunt. Wie reist tijdens het tussenseizoen (april – mei) geniet naast wat meer neerslag van groenere landschappen, minder toeristen en doorgaans lagere prijzen voor accommodaties.

Deze reis situeert zich op grote hoogte. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden.

Arequipa 2300m | Colca canyon 4900m - 3400m | Puno & Titicacameer 3800m | Cuzco 3400 | Machu Picchu 2400m

Alle overnachtingen op basis van kamer met ontbijt. Overige inbegrepen maaltijden: 3 x lunch (Titicacameer, fietstocht, Ollantaytambo & Patacancha). Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Deze reis is haalbaar voor iedereen met een gezonde conditie. In de Heilige vallei maak je een fietstocht van 1 à 2 uur en enkele korte wandelingen. Andesreizen hebben echter altijd een sportief karakter. Ze zijn authentiek, avontuurlijk maar soms ook vermoeiend. Door de grote hoogte, felle hoogtezon met extreme temperatuurschommelingen tussen dag & nacht, de soms grote reisafstanden tussen de bezienswaardigheden en gebrekkige infrastructuur van de wegen en in hotels ben je sneller vermoeid. Hoewel de meeste reizigers zoveel mogelijk willen zien op reis, adviseren we om het rustig aan te doen en eventueel hier en daar een rustmoment in te plannen. Op hoogte voelt men immers de kleinste inspanning.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. Ter plaatse word je overal opgewacht en/of begeleid. Excursies starten steeds aan het hotel.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie een scan van je internationaal paspoort nodig. 

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Peru