PERU

HIGHLIGHTS Tambo Inka

Kennismakingsreis Zuid-Peru o.b.v kleinschalige sfeervolle hotels

MACHU PICCHU - 09.51 AM

Reisprogramma

ONTDEK TAMBO INKA IN DETAIL

Peru Reis Tegel Atacama3

1 Aankomst Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst een privétransfer naar het hotel (ATA comfort) of check-in op het luchthavenhotel (ATA charme).

Peru Reis Tegel Atacama8

2 Lima - Arequipa

Privétransfer naar de luchthaven voor de vlucht naar de ‘Witte stad’ Arequipa (via Lima).

Na de middag privé begeleide stadswandeling door het historisch centrum. Je bezoekt het centrale plein Plaza de Armas, een populaire ontmoetingsplek van de Arequipeños en trekt nadien naar de kathedraal en de jezuïetenkerk La Compañía. Hier wordt een overdadige barokstijl subtiel gecombineerd met het animistische van lokale indianenreligies. De mooiste bezienswaardigheid vandaag is het Santa Catalina-klooster.

Je eindigt bij het antropologisch museum waar het gemummificeerde lichaam van het Inca-meisje Juanita bewaard wordt. Men ontdekte de mummie in 1995 op de Ampato-vulkaan (6000 m). Dankzij de vrieskou is dit geofferde Inca meisje perfect bewaard teruggevonden. Liefhebbers kunnen de dag afsluiten in één de uitstekende restaurants van Arequipa.

Atacama Peru Reizen Colcavallei

3 Colca Canyon

Je wordt opgehaald aan het hotel voor een driedaagse excursie in kleine internationale groep naar de Colca canyon.

Een 4 uur durende rit brengt je voor de middag door een landschap van kale rotswoestijn en een snoer van vulkanen naar de Peruviaanse hoogvlaktes. Na ongeveer 2 uur rijden stop je in Pampas Cañahuas waar groepjes vicuñas en alpacas gespot kunnen worden in het Aguada Blanca Salinas nationaal reservaat. Na enkele foto’s bij het hoogste punt op 4900m, de ‘Mirador de los Andes’ volgt een spectaculaire afdaling naar je hotel in Chivay en Yanque (3400m), mooi gelegen in de groene Colca-vallei. De hellingen van de kloof zijn bedekt met landbouwterrassen en kleine dorpjes.

Een vrije namiddag in de Colca vallei wordt aangeraden om voldoende te acclimatiseren.

Atacama Peru Reizen Colcacanyon

4 Colca Canyon

Voor dag en dauw vertrek je met de groep naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar de kloof een diepte van ongeveer 1200 meter bereikt. Vooral ‘s ochtends laat de machtige Andescondor (die tot de grootste vliegende vogels op aarde behoort) zich zweven op de opstijgende thermiek van de valleibodem. Daarna gaat het naar het dorp Cabanaconde waar je luncht (niet inbegrepen). Via een paar koloniale dorpjes keer je terug naar het hotel in Yanque of Chivay.

Na de middag voorzien we een ontspannende wandeling in de vallei naar de ruïnes van het Oqolle amfitheater, de Uyu Uyu ruïnes en de warmwaterbronnen van Yanque’s aan de rand van de Colcarivier. Op aanvraag kan deze trip te paard gebeuren.

Atacama Peru Reizen Condor

5 Colca canyon - Puno

Vrije voormiddag. Na de middag privétransfer naar Chivay waar je per toeristenbus over de hoogvlakte naar Puno gebracht wordt, een rit van ongeveer 7 à 8 uur. Aankomst ‘s avonds.

Atacama Peru Reizen Titicaca © Helen De Meyer

6 Lago Titicaca

Dagexcursie per comfortabele speedboot op het Titicacameer (in internationaal gezelschap) met onderweg 3 bezoeken. Je start op Taquile, een rotsachtig eiland dat je verkent d.m.v een eenvoudige maar steile wandeling. De traditionele bewoners houden er een eeuwenoude weverstraditie in ere en hun kledij getuigt van duidelijke Spaanse invloeden. Daarna vaar je richting het schiereiland Capachica en community Santa Maria – Llachon waar je luncht en kennismaakt met de traditionele “Pachamanca” kookkunst. Tot slot meer je aan bij één van de drijvende rieten eilanden van de Uros-indianen. Het leven van de Uros was onlosmakelijk verbonden met het totora-riet dat overvloedig de oevers en ondiepe wateren van het meer bedekt. Het riet wordt voor allerlei doeleinde gebruikt, als voedsel maar ook voor de bouw van huizen, meubilair, boten, etc.

Peru Reis Atacama Reisspecialist1

7 Puno - Cusco

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Cusco. Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Vrije namiddag in Cusco.

Atacama Peru Reizen Saqsayhuaman

8 Cusco en Sacsaywaman

’s Ochtends een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad Cusco (3400m). Je bezoekt de kathedraal op het plein Plaza de Armas, gelegen tussen de Compañia de Jesus kerk links en de kerk El Trumfo rechts, en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren naar de kunstenaarswijk San Blas. Hier bekijk je witgeschilderde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes. Na een korte stop bij de markt van San Pedro bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk, want de muren waren ooit volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over). In de 16e eeuw bouwden de Dominicanen een kerk op de tempel.

Je eindigt het bezoek bij de indrukwekkende citadel Sacsaywaman waar je geniet van een parchtig panorama over Cusco.

Vrije namiddag in Cusco.

Atacama Peru Reizen Moray

9 Moray en Maras MTB-fietstocht

Rit naar Maras voor een privé mountainbike tocht van ong. 1 à 2 uur (afh. van je tempo) over een heuvelende grintweg naar de cirkelvormige terrassen van Moray, een experimentele landbouwsite waar de Inca’s de kweek van verschillende gewassen onderzochten in diverse klimaten. Een andere theorie zegt dat het terrascomplex een astronomisch observatorium was.

Nadien volgt een leuke afdaling naar de fotogenieke zoutmijn van Maras. Het water waaruit men het zout wint komt uit een bron in de bergen en wordt afgeleid naar een mozaïek van ontelbare opvangbekkens waar het water kan verdampen. Wanneer deze uitstap plaatsvindt op dinsdag, donderdag of zondag maakt voor de fietstocht nog een stop bij de indianenmarkt van Chinchero. Na de lunch (inbegrepen) word je naar het hotel in Ollantaytambo gebracht. Mountainbikes, helm, knie- en elleboogbeschermers zijn inbegrepen.

Peru Incatrail9

10 Inca Trail naar Machu Picchu

Een alternatief voor de klassieke 4-daagse trektocht is het verkort tweedaags traject waarbij je d.m.v. een dagwandeling van 6 à 7 uur (10 km) in de namiddag de Zonnepoort van Machu Picchu bereikt.

Met een privé Engelssprekende gids neem je ‘s ochtends de trein vanuit Ollantaytambo (2840m) naar halte km 104, bij Chachabamba op 2250m hoogte. Hier start je tocht over een goed belopen wandelpad door weelderig nevelwoud met orchideeën en frisgroene varens richting de Inca ruïne Intipata op 2800 meter hoogte. De tocht gaat verder richting één van de mooiste Inca ruïne van de Inca trail: Wiñay Wayna (2700m) die je na de lunch (inbegrepen) samen met de gids bezoekt.

Hier sluit je aan op het klassieke traject naar Inti Punku, waar de Inca’s hun Zonnegod vereerden. Bij deze ‘Zonnepoort’ op 2730m (hoogste punt op de trek) word je beloond met de mooiste panorama’s op de Verloren Stad van de Inca’s.

Je daalt af naar het dorp Aguas Calientes voor overnachting.

Atacama Peru Reizen Machu Picchu

11 Machu Picchu

Met een ligging tussen 2 steile bergen, op een hoogte van 2430 meter én op de grens tussen de mistige evenaarswouden en de hoge Andes is Machu Picchu het meesterwerk van de Inca beschaving. Dit laatste toevluchtsoord werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daardoor niet vernietigd. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Je wordt opgewacht door een gids aan het hotel. Na een rit van 20 min per shuttlebus bereik je de poort van de site. We voorzien een korte rondleiding van ong. 2.5 uur met Engelstalige privégids alsook wat vrije tijd voor vrijblijvende wandelingen naar de Inca-brug of de Zonnepoort Inti Punku.

Mits wat klauterwerk en supplement kan je nadien de Huayna Picchu beklimmen voor een bezoek aan de tempel van de maan en schitterende uitzichten op de site en haar omgeving. Contacteer ons voor meer informatie. Kort na de middag neem je de trein naar Ollantaytambo waar we je opwachten voor een privé transfer naar Cusco.

Peru Reis Tegel Atacama4

12 Cusco vrije dag

Vrije dag om op eigen ritme het gezellige oude centrum verder te ontdekken, één van de vele museums op te zoeken of te proeven van de heerlijke lokale keuken. Liefhebbers kunnen een optionele excursie boeken (rafting of kookworkshop).

Deze dag kan ook gebruikt worden om de tweedaagse Inca Trail te lopen naar Machu Picchu waarbij je na de middag de site bereikt via de legendarische zonnepoort. Prijzen op aanvraag.

Atacama Peru Reizen Titicaca © Helen De Meyer3

13-14 Vertrek Cusco

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel en aankomst de volgende dag.