ECUADOR

SIGNATURE De Galapagos eilanden

"Lost in the Pacific - Nature at it's limit"

S 0°57'13.569'', W 90°57'56.166''

NUTTIG OM WETEN

De Galapagos eilanden kan je het hele jaar door perfect bereizen. Dagtemperaturen schommelen rond de 30°C. De beste (maar ook drukste) maanden zijn januari tot april, dan heb je warm en helder weer in combinatie met een dagelijkse korte regenbui. Zeewatertemperaturen liggen rond 25°C. Van mei tot december is het een paar graden koeler en is er meer bewolking (maar minder regen). Het zeewater heeft een gemiddelde temperatuur van 22°C. In september waait er een krachtige wind en is de zee wilder. 

Elk schip heeft een vast vaarschema van ongeveer twee weken, opgedeeld in een lange en kortere cruises. Het is niet vanzelfsprekend dat een bepaalde boot een 4 of 5-daagse cruise uitvoert tijdens jouw gewenste reisperiode. De kleinere boten van 16 pers. zijn ook sneller volzet. Daarom vragen we naar je vroegste mogelijke vertrek- en laatst mogelijke terugkeerdatums en checken we welke boten in aanmerking komen. In functie hiervan kan de prijs van het programma schommelen.

Meestal krijg je van  ons een offerte met een optie op een schip van 1 week. Om je cruise definitief te bevestigen vragen de rederijen een hoger voorschot. Ook de annulatievoorwaarden wijken af van de standaardvoorwaarden. Een duidelijk leesbare scan van je paspoort alsook een goede annulatieverzekering afsluiten bij boeking is noodzakelijk.

Dit is een scheepsreis waarbij je slaapt aan boord. Overdag bezoek je de Galapagoseilanden, per zodiakbootje of d.m.v een wandeling waarbij je evt. een paar meter door het water naar het strand loopt. Alle maaltijden worden aan boord genomen, omdat het verboden is voedsel mee te nemen op de eilanden. De keuze van je schip is niet onbelangrijk voor deze reis. Grote boten (50 à 100 personen) bieden meer stabiliteit waardoor je minder snel zeeziek wordt. Grote schepen hebben meer faciliteiten, maar zijn eerder onpersoonlijk. Het bezoek aan de eilanden verloopt trager wat in- en uitschepen betreft. Kleine schepen (16 à 20 personen) zijn gezelliger en persoonlijker. Het in- en uitschepen verloopt vlotter en de natuurgidsen staan permanent ter beschikking. Catamarans combineren de stabiliteit van een groot schip met de gezelligheid en vlotheid van een kleiner schip. Daarnaast maken onvergetelijke snorkelmomenten ook deel uit van de beleving. Deze zijn nooit verplicht maar voegen wel een grote meerwaarde toe aan je reis. Snorkels, vinnen en wetsuits zijn (afh. van het schip) gratis of tegen een kleine toeslag aan boord beschikbaar.

Cruise op basis van volpension inclusief drank (water, vruchtensap, thee, koffie). Alcoholische dranken en drank uit de bar zijn niet inbegrepen. De overnachtingen in Quito en Guayaquil zijn inclusief ontbijten. Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Een Galapagos cruise verloopt steeds op basis van een all inclusive formule. Naast Engelstalige gidsen en excursies zijn alle maaltijden, koffie, thee, fruitsap en water inbegrepen. Enkel drankjes uit de bar dien je na de cruise af te rekenen, dat kan evt. met kredietkaart.

De duurdere schepen stellen gratis wetsuits, snorkels en zwemvliezen ter beschikking. De overige schepen verhuren dit aan ong. 10 usd per dag. Het geven van een fooi (gids en de bemanning) is gebruikelijk, al is dit volledig vrijblijvend en afh. van uw persoonlijke appreciatie.

Gezonde conditie. De wandelingen op de Galapagos eilanden zijn relatief eenvoudig maar soms inspannend door de hitte of het ruwe vulkanisch terrein.

De binnenlandse vlucht vanuit Quito of Guayaquil is inbegrepen en wordt altijd geboekt in combinatie met je cruise reservatie. De uitgifte van de tickets verloopt via cruise rederij die al hun passagiers groeperen op dezelfde vlucht. Hiervoor hebben we een duidelijk leesbare scan van je paspoort nodig. Bagage per persoon: 20 kg max. met een verbod op de invoer van zaden, fruit en groenten van het vasteland (strenge controle).

Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dient iedereen aan de douane 120 USD cash te betalen: 100 USD entree Nationaal Park en een Migration Card van 20 USD (Ingala taks). Hou je ontvangstbewijs goed bij je gedurende je hele verblijf op Galapagos, dit moet je opnieuw tonen bij vertrek. In de aankomsthal wacht een Engelstalige gids de groep op. Per parkbus en veerboot reis je daarna van het eiland Baltra (de luchthaven) naar Santa Cruz waar je inscheept. De bagage wordt in de aankomsthal van luchthaven door de gids verzameld en gecoördineerd. Je ziet deze terug in je kajuit op de boot.

ATACAMA heeft geen medische bevoegdheid en mag zodoende geen medische adviezen verstrekken. Voor medisch advies verwijzen we naar het Tropisch Instituut Antwerpen of uw huisarts.

Geen enkele is wettelijk verplicht. Op de Galapagos eilanden is er geen risico voor Malaria noch Gele Koorts.

Aanbevolen voor het vaste land: tetanus, hepatitis A/B  en tyfus. In bepaalde regio’s zijn voorzorgsmaatregelen tegen Gele Koorts en malaria verplicht. Raadpleeg voor verder advies je huisarts of het tropisch instituut en overloop met hen je reisschema.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de cruise en binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. Hou je ontvangstbewijs van je Migration tax biljet goed bij je gedurende je hele verblijf op Galapagos, dit moet je opnieuw tonen bij vertrek.

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Ecuador of Galapagos