ECUADOR

GEZINSREIS Hakuna Matata

Actieve gezinsreis door de centrale Andes en het hogere Amazonewoud

NUTTIG OM WETEN

Ecuador het hele jaar door bereizen, door de enorme variëteit aan regio’s en microklimaten. Van juni tot oktober heb je mooi en stabiel weer in het Andesregio. Maart en april zijn regenachtig. In de Amazone regent het bijna dagelijks al gaat het meestal om een korte verfrissende bui. 

Het eerste deel van de reis situeert zich op hoogtes tussen 2500 en 4500 meter al ondervinden weinig reizigers hinder van hoogteziekte in Ecuador. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon. 

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Volpension arrangement in het Amazonewoud. Overige inbegrepen maaltijden: 4 x lunch (tijdens excursies naar laguna Quilotoa, Chimborazo, Los Frailes en Isla de la Plata). Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Gezonde conditie in combinatie met een sportieve instelling is gewenst. In de Andesregio wandel je gemiddeld 3 à 6 uur per dag (maar niet dagelijks) op hoogte over goed aangelegde paden over heuvelend terrein. Het Amazonewoud bezoek je hoofdzakelijk te voet en per kano. De wandelingen in de jungle gaan over vlakke wandelpaden en zijn voor iedereen haalbaar. 

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. 

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Ecuador