ECUADOR

SIGNATURE Tierra Incognita

Combinatiereis Laan der vulkanen & Amazonewoud

07:40 AM - YASUNI NATIONAAL PARK

NUTTIG OM WETEN

Van juni tot oktober heb je mooi en stabiel weer in het Andesregio. Maart en april zijn regenachtig.

In de Amazone regent het bijna dagelijks (korte hevige bui) al is er sprake van een droog en nat seizoen. Van december tot midden maart valt er minder regen, maar met als gevolg dat sommige meren droog liggen vanaf januari / februari waardoor een deel van de excursies te voet doorgaan. 

Een Amazoneverblijf gebeurt op basis van een all inclusive formule, excl. (alcoholische) dranken uit de bar. Het verblijf is ontspannend maar door de hoge vochtigheidsgraad soms een beetje inspannend. ’s Nachts is het  koel met een aangename bries. Muggennetten, rubberlaarzen en handdoeken zijn aanwezig en dien je niet zelf te voorzien. Excursies gebeuren in kleine groep (5 à 8 personen), per kano of te voet. De dieren zijn vooral actief tussen 6 en 10 am, en van 4 tot 7 pm. Dit bepaalt je dagschema. 

Het eerste deel van de reis situeert zich op hoogtes tussen 2500 en 4500 meter al ondervinden weinig reizigers hinder van hoogteziekte in Ecuador. 

Tijdens de excursie op de Chimborazo wandel je naar 5000 meter. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon.

Quito 2850m | Quilotoa 3500m | Banos 1800m | Riobamba 2700m | Cuenca 2600m | Cajas NP 4000m

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Overige inbegrepen maaltijden: Volpension arrangement in Amazonewoud, 4 x lunch (tijdens excursies naar Laguna Quilotoa, Chimborazo en Ozogoche, Cajas) en 2 x avondmaal (Lasso / Tigua); Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Gezonde basisconditie in combinatie met een sportieve instelling is gewenst. De wandelingen in het Amazonewoud zijn eenvoudig maar soms inspannend door de hitte of hoge vochtigheidsgraad. In de Andesregio wandel je gemiddeld 3 à 6 uur per dag op hoogte over goed aangelegde paden en heuvelend terrein. De mountainbike in Banos gaat voornamelijk in dalende lijn. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. 

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Ecuador of Galapagos