PERU

LUXEREIS Peru Deluxe

Beleef Peru met een vleugje luxe

Reisprogramma

ONTDEK PERU DELUXE IN DETAIL

Atacama Peru Reizen Arequipa Kathedraal

1 Aankomst Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst check je in op het Wyndham luchthavenhotel.

Atacama Peru Reizen Santa Catalina

2 Arequipa

Ochtendvlucht naar Arequipa, ook wel ‘Witte stad’ genoemd doordat de meest gebouwen er in de witte vulkanische Sillar-steen opgetrokken zijn. Je verkent met een Engelssprekende gids het historisch centrum en start op het centrale plein Plaza de Armas, een populaire ontmoetingsplek van de Arequipeños. Wandeling langs de kathedraal en de jezuïetenkerk La Compañía waar een overdadige barokstijl subtiel gecombineerd werd met animisme (lokale indianenreligies).

Aansluitend breng je een bezoek aan het Santa Catalina-klooster, één van de mooiste koloniale religieuze gebouwen van Zuid-Amerika, en het antropologisch museum dat vooral gekend is door het gemummificeerde lichaam van het Inca-meisje Juanita. De mummie werd gevonden op de Ampato-vulkaan op 6000 meter hoogte. Dankzij de vrieskou bleef ze perfecte bewaard.

Liefhebbers kunnen de dag afsluiten in één de uitstekende restaurants van Arequipa.

Overnachting in Katari boutique hotel (suite)

Atacama Peru Reizen Colcacanyon

3 Colca Canyon

In de vroege ochtend word je opgehaald aan het hotel voor een 2-daagse privé excursie naar de Colca Canyon.

Een 2-uur durende rit door een landschap van kale rotswoestijn en een snoer van vulkanen naar de Peruviaanse hoogvlaktes naar Pampas Cañahuas waar vaak groepen vicuñas en alpacas gespot worden in het Aguada Blanca Salinas nationaal reservaat. Daarna volgt een stop bij de ‘Mirador de los Andes’ (4900m) en een mooie afdaling naar het dorp Chivay in de groene Colca-vallei.

Rond de middag aankomst in één van de mooiste hotels van de reis: het prestigieuze ‘Casitas del Colca’van Belmond.

Casitas Del Colca

4 Cruz del Condor

’s Ochtens vroeg vertrek naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar de kloof een diepte van ong. 1200 meter bereikt. Langs de rand zweeft de machtige condor op de opstijgende thermiek van de valleibodem.

Vrije namiddag om te genieten van de hotelfaciliteiten.

Peru Reis Tegel Atacama9

5 Vlucht naar Cusco

Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Cusco. Privé hoteltransfer.

Atacama Peru Reizen Cuzco 3

6 Cusco stadswandeling

Begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad Cuzco (3400m) langs o.a. de beroemde kathedraal op het plein Plaza de Armas, gelegen tussen de Compañia de Jesus kerk links en de kerk El Trumfo rechts. Een Engelstalige gids leidt je door het historisch centrum, door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren naar de wijk San Blas, langs paleizen en mooi bewaarde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes. Verder naar de markt van San Pedro en de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu helaas niets meer van over). In de 16e eeuw werd de tempel aan de Dominicanen geschonken die er een kerk op bouwden. Vrije namiddag.

Atacama Peru Reizen Maras Helen De Meyer

8 Moray & Maras

Privé excursie in de Heilige vallei met Engelssprekende gids. Fietstocht naar de cirkelvormige terrassen van Moray, een experimentele landbouwsite waar de Inca’s de kweek van verschillende gewassen onderzochten in diverse klimaten. Een andere theorie zegt dat het terrascomplex een astronomisch observatorium was. Nadien trek je naar de fotogenieke zoutmijn van Maras. Het water waaruit men het zout wint komt uit een bron in de bergen en wordt afgeleid naar een mozaïek van ontelbare opvangbekkens waar het water kan verdampen.

Transfer naar Ollantaytambo. Vaak wordt gesproken over ‘het fort Ollantaytambo’ al gaat het in werkelijkheid om een indrukwekkende strategisch gebouwde tempel bovenop een heuvel (die nooit werd afgewerkt). Ollantaytambo is één van de weinige plaatsen waar de Spanjaarden een zware nederlaag opliepen tijdens de verovering van het Inca-rijk. Op de steile flanken van de heuvel hadden de Inca’s een reeks terrassen aangelegd waardoor ze de vlakte aan de voet van de heuvel volledig onder water konden laten lopen.

Transfer naar je verblijf Hacienda Urubamba.

Atacama Peru Reizen Inkaterra Hacienda Urubamba Lobby2

9 Hacienda Urubamba

Vrije dag om te genieten van de hotelfaciliteiten van het Inkaterra-hotel ‘Hacienda Urubamba’. Begeleide wandelingen zijn inbegrepen bij je verblijf

Atacama Peru Reizen Machu Picchu

10 Machu Picchu

Transfer naar Ollantaytambo en treinreis naar Aguas Calientes.

Met een ligging tussen 2 steile bergen, op een hoogte van 2430 meter én op de grens tussen de mistige evenaarswouden en de hoge Andes is Machu Picchu het meesterwerk van de Inca beschaving. Dit laatste toevluchtsoord werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daardoor niet vernietigd. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Je wordt opgewacht door een gids aan het hotel. Na een rit van 20 min per shuttlebus bereik je de poort van Machu Picchu.

We voorzien een rondleiding van ong. 2.5 uur met Engelstalige privégids. Na de middag kan je genieten van de hotelfaciliteiten van Inkaterra’s Machu Picchu Pueblo hotel of deelnemen aan één van de begeleide wandelingen is het frisgroene subtropisch regenwoud (inbegrepen bij verblijf).

Peru Reis Tegel Atacama6

11 Huayna Picchu en Machu Picchu Mountain

Vandaag staat een bezoek naar de ruïne Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain (naar keuze) op het programma. Aan de achterkant van de ruïne Machu Picchu leidt een pad je naar de iconische berg die op de achtergrond van bijna elke foto van Machu Picchu staat: Huayna Picchu. Op de berg Huayna Picchu ligt het hoogste deel van de verloren Inca stad Machu Picchu. Op deze zogenaamde ‘Jonge berg’ kunnen dagelijk maximum 400 ‘waaghalsen’de tempel van de Maan bezoeken waar de opperpriesters en maagden van de zon (de Acllas) verbleven tijdens de aanbidding van de zonnegod INTI. Opgelet, hier en daar komt er wat klauterwerk aan te pas.

Ben je op zoek naar het Machu Picchu ‘zonder de grote mensenmassa’? Beklim dan in ong. 4 uur (h/t) Machu Picchu Mountain (hoogteverschil 600 meter) voor een huiveringwekkend panorama over Machu Picchu, Huayna Picchu, de Urubamba Canyon, Putucusi Mountain én de Zonnepoort.

Retour naar Cusco en avondvlucht naar Lima. Overnachting op het luchthavenhotel.

Kichic Mancora Peru Luxereizen Atacama

12 Lima - Kichic Mancora

Neem de vlucht naar Talara. Bij aankomst korte privé transfer (1 ½ uur) naar het boetiek hotel Kichic Mancora.

Verblijf in Villa Piedra, Villa Barro of villa Hualtaco. Upgrades mogelijk op aanvraag.

Atacama Argentinie Rond Reizen Noorden Patagonie 13

13-14 Kichic Mancora

Twee vrije dagen om te genieten en uit te waaien aan de prachtige stranden van Mancora.

Het luxueuze Kichic boetiek hotel heeft als doel te spelen met de zintuigen van haar gasten.

Geniet van de heerlijke culinaire gourmet maaltijden, ontspannende spa faciliteiten, neem deel aan de kook- en yogalessen bij een zwoele zeebries, of ga (kite)surfen. Zak even onderuit op de gezellige buitenterrasjes of reserveer een romantische candlelight beach cinema.

En wat dacht je van een facultatieve excursie quad biken of whalewatching? Het walvisseizoen loopt van mid juni tot eind oktober.

Kichic Mancora Peru Luxereizen Atacama2

15 Kichic - Lima

Privé luchthaventransfer en vlucht naar Lima. Bij aankomst privé transfer naar hotel Villa Barranco in de gelijknamige rustige Boheemse wijk

Kichic Mancora Peru Luxereizen Atacama4

16-17 Terugreis

Privé luchthaventransfer voor de internationale vlucht naar Brussel of Amsterdam.

Video impressie

Andere reissuggesties